maandag 20 februari 2017

Leuk, de top 5 meest populaire Nederlandse Instagram foodies, bereken ook jouw ER & IPM.

Op Instagram heb ik een post besteed aan de top 5 meest populaire food Instagram accounts van Nederland, ze staan geselecteerd op aantal volgers. Ik schrijf in deze blog ook over de ER (Engagement Rate, per post) hoe hoger hoe beter. Hieronder leg ik uit wat dat inhoudelijk betekend, nu eerst de top 5.@renskroes 323081                    ER;1,27   IPM 12,96
@foodgloss 126277                    ER 1,86   IPM 35,66
@toetjeaddicted 125772            ER 1,83  IPM
@foodie_ness 89324                  ER 3,18   IPM
@uitpaulineskeuken 81308          ER 0,81  IPM 9,99


Tussen het 1e account en de nr 5,
zit een groot verschil, hier zijn natuurlijk allerlei redenen voor te bedenken, een duidelijke stijl of doelgroep keuze hebben op Instagram is heel erg belangrijk, leg je focus op een bepaalde doelgroep/product, gezonde snacks, Paleo, Bio of vegetarisch, en kies of je schrijft in het Nederlands of Engels.

Opvallend is dat de (toevallig allemaal) meiden in deze top 5,weinig tot geen gebruik maken van #hashtags.

Het schrijven van een boek (Rens) kan ook bijdragen aan meer volgers (of het hebben van een beroemde zus;))


Bloggen en vloggen zoals foodie-ness, leuke opdrachten als influencer proberen te krijgen, zijn goede voorbeelde. Leuk aan het account van foodie-ness is dat ze vaak zelf in beeld is en een kijkje in haar leven (achter de schermen) geeft.


De prachtige mooie foto's op de feed van Anastasia,toetjesaddicted dragen natuurlijk ook bij aan veel volgers net als het aanwezig zijn op Pinterest en het hebben van je eigen hashtag.


Foodgloss is binnenkort ook aanwezig op Youtube, leuke samenwerkingen zorgen er ook voor dat je het goed doet op Instagram, Frances is ook goed in het maken van selfies ; )

Uitpaulineskeuken schreef in 2013 het boek de voedselzandloper daarna volgde er nog 2 boeken, ze blogt al sinds 2010, prachtige mooie lichte foto's.

Heb jij je eigen IPM & ER al uitgerekend, leuk en leerzaam om te doen hoor!


Easy-peasy white chocolate cake with strawberries | by @bakingwithanastasiaPowerfoodAfbeeldingsresultaat voor CAROLINA VAN DORENMALEN

Uitleg:
Het enige verschil tussen de IPM (Interactie Per Mille) en de ER (Engagement rate) is dat de IPM de interactie per duizend volgers laat zien en bij de meeste ER’s is dat per 100. Maar de IPM is dus een uiting van een Engagementrate. Deze tool is handig omdat Instagram zelf je deze gegevens niet geeft.
De formule is als volgt:

Tel het aantal reacties en likes op je posts bij elkaar op
Deel dit door het aantal posts
Doe dit keer 100
Deel dat getal door het aantal volgers > (allemaal in dezelfde periode, over hetzelfde aantal posts).

Je kunt de ER uitrekenen voor 1 post of voor meerdere posts om een goed beeld te krijgen van de betrokkenheid van je volgersgroep. 

De IPM, kun je berekenen met de tool van @Pixelfarm_nl toolpixelfarm.nl/instagram-ipm-calculator

De BrandEngagementindex.nl van SocialInc (@igmonitornl) plaatst in zijn lijstjes de ER van de laatste 7 dagen.


Eet smakelijk allemaal, en succes met de groei van je account, wil je dieper op bepaalde onderwerpen ingaan om meer persoonlijk advies krijgen, laat het mij dan weten dan kijken we er samen naar, leuk. Liefs Ilse.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert, wellicht kan ik je helpen.