maandag 9 januari 2017

Motivational Monday, gratis mijn vier valkuilen en tips.

Wat me nou toch is overkomen !
Omdat ik de afgelopen twee maanden zoveel tijd op Pinterest en Instagram doorbreng voor mijn opdrachtgevers, vond ik het een paar weken geleden hoogtijd om ook mijn eigen Pinterest account eens te updaten. Ik dacht laat ik eens een nieuw bord aanmaken #girlboss , want dat ben ik dus!
301 volgers in een paar weken tijd OMG, heel veel vrouwen in bizz die dus op een leuke inspirerende quote zitten te wachten!

Als bedankje hieronder mijn 4 valkuilen en 3 tips, gewoon van mij voor jou.


VOLG MIJN PINTEREST ACCOUNT HIER  > Girl Boss Pinterest bord.


Mijn eerste tip is om te geloven in jezelf. Als je dat niet doet waarom zou een ander dan in je geloven?  jouw onderscheidend vermogen is uniek

Valkuil 1: Waarom kunnen we voor een ander wel bedenken waar ze de fout in gaan en zeggen hoe ze het dan wel moeten doen, maar het vervolgens zelf niet doen.

Valkuil 2: “Downsizingben ik ook zo goed in, alles verkleinen, ik heb een opdrachtje, ja ik heb een eigen bedrijf, stel je er niet teveel bij voor hoor het is maar klein…

Tip 2 : “Personal branding”, zorg voor een mooie profiel foto, nee niet met je leuke kind erbij, je hond of die mooie hoed op, just you, en kijk even recht in de camera #eng

Valkuil 3 : De “disease to please” zoals Oprah het zo mooi verwoordde,  weet wat je waard bent en ga niet in discussie, dus niet denken; wat ben ik dankbaar dat ze mij vragen, deze opdracht geeft mij zoveel voldoening, ja leuk en goed om af en toe te realiseren, niks mis met dankbaarheid, maar daar kan je dus geen rekeningen mee betalen. Dus..

Tip 3 : Hang een prijskaartje aan jezelf, bedenk een uur tarief en slaap er dan nog eens een nachtje over, zou je con collega ook dit uur tarief rekenen ? “ ja maar die is meer ervaren, ik ben een beginner” Nee niet doen!

Valkuil 4: Gratis weggeven, wanneer je jouw waarde wilt verhogen zul je moeten gaan investeren. In mensen, in kennis, in je netwerk.
Het is prima om je kennis en waarde te delen. Maar doe dat niet om je kennis te helpen. Of omdat je jezelf te klein inschat en daarom je gratis weggeeft.

Zie wat je gratis weggeeft ook als een gift en tegelijkertijd als je visitekaartje:
Het is je talent dat je in de etalage zet. En dat zet aan tot verkoop.
En…bij alles  wat je gratis weggeeft, zorg ervoor dat daar een strategie achter zit.

Laatste tip, vergeet nooit dat je je best doet, je doet wat je kunt en wanneer het even niet gaat zoals het moet...nah dan moet het maar zoals het gaat, wat niet betekend dat het altijd zo zal gaan.

#Motivationalmonday
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert, wellicht kan ik je helpen.