donderdag 3 november 2016

Rechtstreeks via Instagram shoppen.

Instagram's nieuwe shoppable photos functie, blik richting in de e-commerce toekomst


Instagram influencers hebben lang geprobeerd om met de Instagram app geld te verdienen door de invoering van "link in bio" wanneer ze iets plaatsen wat gekocht kan worden. Het bedrijf heeft gemerkt, dat instagrammers op deze manier proberen de boel te hacken, nu wordt het eindelijk voor gebruikers gemakkelijker om aankopen te doen vanuit de app - maar... tot nog toe alleen voor bepaalde merken.
Vanaf volgende week zullen geselecteerde iOS-gebruikers shoppable foto's laten zien met een wit pictogram op de linker benedenhoek. Hierop tikken onthult de items in de foto die beschikbaar zijn voor aankoop, en erop te klikken brengt u naar de product omschrijving pagina. Om te kopen, tik je op een andere link die leidt naar de website van de retailer. (zie foto, of mijn verhaal op instagram )

Instagram zegt te werken aan nieuwe functies zoals, product aanbevelingen en "save for later" functies voordat ze volledig live gaan voor de rest van de US.
Momenteel staat Instagram merken toe, producten te promoten via een "ad format" maar het nieuwe SHOPPING kan ook gebruikt gaan worden voor gewone berichten. Ze beginnen met 20 retail merken zoals, JCrew, Kate Spate en Warby Parker voor de lancering. Nog niks bekend over het feit of bv Non retailers, zoals beroemdheden of influencers gebruik kunnen maken van dit voordeel.
Ik vermoed dat ze het voorlopig nog exclusief houden, maar ik kan niet wachten dit middel in te zetten voor mijn klanten, vooral in de fashion hoek zullen ze juichen.
XIlse.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert, wellicht kan ik je helpen.