zaterdag 29 oktober 2016

5 tricks waarmee het ontwerp van je blog je SEO kan verbeteren.

1. Zorg ervoor dat je blog ook mobiel vriendelijk is. 


Ik weet dat je het waarschijnlijk al vaker gehoord hebt maar.. De belangrijkste reden om je blog mobiel vriendelijk te maken is dat Google je website veel hoger in de ranking plaatst. Als je site niet geoptimaliseerd is voor mobiel en tablet mis je een heleboel potentiĆ«le lezers. Een web ontwikkelaar inhuren hiervoor is dus geen overbodige luxe. 

2. Zet je beste content boven de vouw.

Wanneer je waardevolle inhoud boven de vouw van uw website plaatst (in het algemeen, het gebied dat mensen zien voordat ze naar beneden scrollen), maak je een meer positieve gebruikerservaring voor je publiek. Het plaatsen van je beste links, sidebar elementen, berichten, etc. voor de vouw moedigt mensen aan te verder te lezen op je eigen content. Wanneer bezoekers op je site blijven voor een lange tijd, zullen zoekmachines dit herkennen en zien dat je site de moeite waard is om je hoger in hun ranking te plaatsen.

3. Optimaliseer alle afbeeldingen in je blog ontwerp.

Wanneer je veel foto's gebruikt in je blog design (denk - logo, sidebar beelden, foto's), zorg dan om altijd alt-tags en titel-tags toe te voegen! Deze tags zorgen ervoor dat de zoekmachines jouw plaatjes tonen in de afbeelding zoekresultaten. 

4. Gebruik minder Javascript en meer HTML / CSS. 

Deze is voor degenen onder u die code je eigen ontwerpen. JavaScript kan je een aantal leuke, buitensporige effecten toe te voegen aan je website. Helaas, Google heeft een harde tijd het lezen van JS, dus terwijl je kan zeker nog te implementeren in je site, probeer je verbruik te beperken. Kies voor goede ouderwetse HTML en CSS! Je zou verbaasd zijn hoeveel u kunt doen zijn. 

5. Let op de snelheid van uw website 

Iets dat veel invloed kan hebben op je SEO is de snelheid van je site. Is de site aan de langzame kant en dat merk je vaak zelf al, ook je lezers zullen het opmerken, en helaas zoekmachines zullen het ook merken. Gebruik Google-ontwikkelaars hulpmiddel PageSpeed ​​Insights om te zien hoe snel je website wordt geladen. Als het aan de langzamere kant is zal Google u een berg aanbevelingen geven om de boel eens te versnellen! Super handig!

Er zijn natuurlijk nog super veel andere manieren om je SEO te stimuleren, maar we stoppen bij 5 punten vandaag. Schijf je in voor meer SEO-gerelateerde berichten in de toekomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk als je reageert, wellicht kan ik je helpen.